Новорічний кошик-2026: що і за скільки купують харків’яни
Кожна година, кожна хвилина й секунда наближає до нього як ніколи. До головного свята року — Нового року — залишаються лічені дні. Саме тому більшість харків’ян вирушає на пошуки продуктів, з яких згодом і «народяться» страви для святкового столу. На міських ринках — вибір чималий: тут можна й товар на смак спробувати, і з продавцем поторгуватися, зекономивши гривні у власному гаманці. Тож і ми вирушаємо на один із центральних ринків Харкова, аби дізнатися, скільки цього року коштують основні продукти для новорічного столу.
ГАЛИНА ПРОДАВЧИНЯ ОВОЧІВ ТА ФРУКТІВ
Мандарини дуже смачні, без кісточок, солодкі — 120 гривень за кілограм. Апельсини шикарні, Іспанія — 180. Грейпфрути — 120 за кілограм, дуже смачні. «Шарон» медовий, Іспанія — 200–220. Груша — 150 за кілограм. Смачний рожевий помідор — 160. Черрі медові, Іспанія — 300 гривень за кілограм. Перчик червоний, жовтий, помаранчевий — 220 за кілограм. Капі-перчик — 200. Пекінку беруть на салат до новорічного столу — 50 гривень за кілограм. Яблучка беруть: Фуджі, груша, симиренка — дуже смачні, 60 гривень за кілограм. Кишмиш без кісточок беруть на салат — 180 гривень за кілограм. Полуничка гарна — 500 гривень за кілограм, Греція, дуже смачна. Ківі звичайне, солоденьке — 200 гривень за кілограм. Жовте, Нова Зеландія — 450 гривень за кілограм. Банани звичайні. Апельсини жовті нові з’явилися — 200 гривень за кілограм.
СВІТЛАНА ПРОДАВЧИНЯ РІЗНОГО ВИДУ СОЛІНЬ
Ось дивіться, це квашена капуста, більш ферментована, більш натуральна — тільки сіль, без додатків. Морква по-корейськи — теж користується попитом. Також соління: огірочки бочкові, натуральні. Помідорчики бочкові, більш солодкі, натуральні, без цукру. Є ще цицак — гіркий перчик, теж бочковий, натуральний. Часник — як антисептик, добре йде взимку під закусочку. Капуста — 120, морква — 150, огірок — 120–150, помідор — 120–130 гривень. Цицак — 200–250. Є й аджичка — під м’ясце, під сальце.
АННА ПРОДАВЧИНЯ М’ЯСА, САЛА ТА КОПЧЕНОСТЕЙ
Зараз люди беруть свинячі ніжки по 30 гривень. Рульку свинячу — 180 або 200 гривень за кілограм, передня, м’ясна, гарна — і запекти можна, і на холодець. Беруть на буженіну — яблучко від задочку, свіже, гарне — 250 гривень за кілограм. Реберця беруть на борщик, бо Новий рік Новим роком, а їсти треба. Сало: м’ясне — 350, біленьке — 300, товстеньке, м’якеньке; тоненьке — 180, на зажарку — 150 гривень за кілограм. Домашня ковбаска — 600 гривень за кілограм, копчені ковбаски — теж 600. Свиняча бастурма — 700 гривень. Реберця копчені — 450, сало копчене — 580, зельц — 250 гривень за кілограм.
Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.
ОЛЬГА ПРОДАВЧИНЯ МОЛОЧНОЇ ПРОДУКЦІЇ
Сулугуні, сир кисломолочний, бринзочка, бринза з зеленню, адигейський — усе смачне, добре. Цінова політика така, як була, так і залишилась. Сир кисломолочний — 200 гривень, сулугуні — 280, бринза — 240, адигейський — 230. Яйця домашні — по 90, молочко — 45 гривень за літр.
ОЛЕКСАНДР ПРОДАВЕЦЬ ЯЄЦЬ
Цінова політика як була, так і залишається. Є яйця, які подешевшали, є які подорожчали — залежить від попиту. Якщо по 50 гривень — це від молодих курей. За 80 гривень — великі яйця. 75 гривень — відбірні, як і в супермаркеті. Головне, щоб яйця були свіжі. Це основне. Приходьте на Благбазу.

Випуск № 154-155 (1069-1070) від 25.12.2025





