Харківські медики провели заходи з нагоди Всесвітнього дня здорового харчування

Щорічно 16 жовтня у понад 50 країнах світу відзначається «Всесвітній день здорового харчування». Його мета – звернути увагу людей на важливість правильного та збалансованого харчування, як одного з головних факторів профілактики неінфекційних захворювань.
Про це повідомляє Інфосіті із посиланням на ХОЛЦ.
Фахівцями Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з медичними працівниками Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 2 пройшли комунікаційні заходи з населенням.
Під час заходу для харків’ян та гостей міста проводилося безкоштовне консультування з питань здорового та безпечного харчування, інформування про методи профілактики неінфекційних хвороб, пов’язаних з неправильним харчуванням.
Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.
Водночас фахівцями Центру надано консультації щодо профілактики серцево-судинних захворювань (ішемічна хвороба серця, інфаркт, гіпертонічна хвороба тощо), відмови від шкідливих звичок (тютюнопаління, зловживання алкоголем) та збільшення фізичної активності. Охочі могли взяти участь в тестуванні з метою оцінки ризику розвитку інсульту, рівня нікотинової залежності.
Пройшло вимірювання артеріального тиску, дослідження цукру крові та безкоштовний забір біологічного матеріалу для виявлення вірусу SARS-CoV-2 (збудника COVID-19) методом ПЛР.
ОСТАННІ НОВИНИ
- Бути сильним і мужнім вчить цей вид спорту. У Харкові пройшов турнір з вільної боротьби
- Окупанти обстріляли Харківський район: постраждало 5 цивільних
- Подвійне свято для творчої молоді Харкова
- У Вовчанських Хуторах подружжя постраждало від атаки БпЛА
- У Балаклійській громаді відкрили новий пожежно-рятувальний підрозділ місцевої охорони