Auf Wiedersehen! Німеччина кардинально вирішить питання з допуском російських та білоруських спортсменів

11.04.2023 10:20   -
Німеччина кардинально вирішить питання з допуском російських та білоруських спортсменів

Атлетам з країн-агресорів просто не будуть видавати візи, якщо вони забажають взяти участь у міжнародних змаганнях, які проходитимуть на території Німеччини. Про це повідомляє спортивна редакція «Харковских известий».

Навіть попри незрозумілу для світової спортивної спільноти позицію Міжнародного олімпійського комітету, який наприкінці березня рекомендував, хоч і за певних умов, але допускати спортсменів з рф та білорусі до міжнародних змагань, Німеччина не бажає бачити у себе представників країн, які розв’язали криваву війну в Україні.

Як заявила міністерка внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, її країна збирається взагалі не видавати візи російським та білоруським спортсменам.

«Країни, в яких проходять великі спортивні змагання, не безсилі. Вони можуть використовувати інструмент видачі віз, щоб запобігти участі росіян. Якщо ми проводимо змагання в Німеччині, то ми можемо діяти відповідним чином», – наголосила очільниця німецького Міністерства внутрішніх справ.

В Україні на гучну заяву Ненсі Фезер одним з перших відреагував міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, який привітав сміливе рішення німецьких колег.

«Я аплодую Ненсі Фезер за її принципову позицію щодо необхідності заборонити в’їзд російським та білоруським спортсменам. Якщо міжнародні спортивні чиновники не дотримуються своїх принципів, відповідальні уряди повинні втрутитися і відмовити у в’їзді спортсменам, які представляють війну і державну пропаганду», – написав у себе в Twitter український міністр закордонних справ.

Також нагадаємо, що Німеччина безкоштовно надасть провідним українським спортсменам свої тренувальні бази задля їх якісної підготовки до Олімпійських та Паралампійських ігор 2024 року в Парижі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.