Еліна Світоліна завершила виступ на Вімблдоні, зупинившись за крок від фіналу

14.07.2023 09:56   -
Еліна Світоліна завершила виступ на Вімблдоні
Фото: Інстаграм Е. Світоліної

Титулована українська тенісистка, Почесна громадянка Харкова Еліна Світоліна не зуміла пробитися в головний поєдинок трав’яного турніру серії Великого шолому, який триває в Лондоні. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

На нинішньому Вімблдонському турнірі Світоліна показала найкращий результат серед усіх українських учасників одиночного розряду. Перемігши п’ять доволі потужних та іменитих суперниць, в тому числі, й нинішню першу ракетку світу польську тенісистку Ігу Швьонтек, Еліна дійшла до півфінальної стадії змагань.

У поєдинку за вихід у фінал українка зустрічалася з Маркетою Вондроушовою з Чехії. Востаннє ці спортсменки грали між собою у півфіналі Олімпійських ігор в Токіо. Тоді перемогу у двох сетах здобула чеська спортсменка. Сильніше Вондроушова була й цього разу. Світоліна намагалася чинити опір, але, безумовно, сказалася втома після непростих попередніх п’яти поєдинків. Еліна програла у двох партіях з однаковим рахунком 3:6.

Втім, незважаючи на прикру поразку, провідна українська тенісистка однозначно може занести собі в актив виступ на цьогорічному Вімблдоні. Вона вдруге в кар’єрі дійшла до півфіналу цих топових змагань. Причому цього разу зробити це їй було набагато складніше, адже Еліна повернулася у великий спорт лише три місяці тому після річної паузи, пов’язаної з народженням доньки. Також відзначимо, що після вдалого виступу на Вімблдоні Світоліна повернула собі звання першої ракетки України.

«Звичайно, це був чудовий турнір, але зараз я розчарована. Намагалася боротися до останнього, хоча й не показувала сьогодні свою найкращу гру. Не вийшло. Маркета зіграла відмінно. Вона була терплячою і відіграла чудові розіграші до кінця матчу», – зазначила Еліна після півфінального матчу.

Вона також подякувала українським та британським вболівальникам за підтримку на протязі усього турніру, і підкреслила, що в цілому задоволена духом боротьби, який продемонструвала на нинішньому Вімблдоні. Крім того, екс-третя ракетка світу додала, що поразка в 1/2 фіналу стане для неї додатковою мотивацією і сподівається, що у неї обов’язково ще буде шанс виграти один із турнірів Великого шолому.

До речі, на Вімблдоні-2023 представниця України таки здобула один із трофеїв. У змішаній категорії (міксті) історичну перемогу відсвяткувала дніпровська тенісистка Людмила Кіченок, яка виступала в тандемі з Мате Павичем з Хорватії. У фіналі Кіченок та Павич «дотиснули» інший інтернаціональний дует: Сюй Іфань (Китай) / Йоран Фліген (Бельгія) – 6:4, 6:7, 6:3!

Раніше ми також повідомляли, що під час нинішнього Вімблдону Жіноча тенісна асоціація оприлюднила офіційну заяву, в якій підтримала рішення українських тенісисток не тиснути руки суперницям з росії та білорусі.

Також зазначимо, що крім успішних виступів на кортах престижних тенісних турнірів, Еліна Світоліна продовжує активно займатися благодійністю на підтримку України. З початку війни почесна мешканка Харкова, яка є амбасадором фандрейзингової платформи UNITED24, зібрала вже понад 1 млн. доларів.

ОСТАННІ НОВИНИ