Гарний початок! Еліна Світоліна перемогла суперницю з білорусі на представницькому турнірі в Вашингтоні

01.08.2023 10:06   -
Еліна Світоліна перемогла суперницю з білорусі на турнірі в Вашингтоні
Фото: Інстаграм Е. Світоліної

Почесна мешканка Харкова Еліна Світоліна вдало стартувала на турнірі WTA 500 «Mubadala Citi DC Open», який розпочався у столиці США. Сьогодні вночі в першому раунді одиночного розряду титулована українська тенісистка здолала екс-першу ракетку світу, білоруску Вікторію Азаренко. Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Перед початком цього принципового поєдинку глядачам на трибунах оголосили, що незалежно від підсумку матчу рукостискань між цими спортсменками не буде. Таким чином, організатори турніру одразу дали зрозуміти, що підтримують рішення українських тенісисток не тиснути руки суперницям з країн-агресорів і з повагою ставляться до такої позиції.

Сама гра розпочалася під диктовку Еліни Світоліної, яка в дебютній партії повела в рахунку 3:0. Проте надалі Азаренко, яка виступає як «нейтральна» спортсменка, перехопила ініціативу й виграла п’ять геймів поспіль. За рахунку 5:3 спортсменка без прапора могла «закрити» партію, але Світоліна взяла її подачу, після цього остаточно повернулася в гру і врешті-решт «дожала» екс-першу ракетку світу на тай-брейку – 7:6.

У другому сеті суперниці зробили 9 брейків у 10 геймах! Лише в п’ятому геймі Світоліна зуміла втримати свою подачу, завдяки чому лідирувала до кінця сету та, вигравши його з рахунком 6:4, одержала й загальну перемогу в матчі.

«Це був важкий матч від самого початку і до останнього м’яча. Багато напружених геймів. Я почала гру добре, але потім, знаєте, вона стала грати краще. Гадаю, що кінець поєдинку, це був момент, коли ми обидві грали дуже добре. Просто потрібно, намагатися концентруватися на кожному очку, намагатися знайти свою гру знову. Дуже рада, що змогла виграти цей поєдинок у двох сетах», – зазначила після матчу Еліна Світоліна.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

До речі, це вже друга перемога поспіль для Еліни в очних зустрічах з Азаренко. Як ми повідомляли раніше, минулого місця перша ракетка України здолала білоруску у четвертому колі знаменитого Вімблдонського турніру в Лондоні. І саме після того поєдинку, в якому Світоліна, як і в попередніх матчах проти суперниць з росії чи білорусі, не потисла руки Азаренко, Жіноча тенісна асоціація офіційно підтримала рішення українських тенісисток відмовитися від рукостискань з суперницями з країн-агресорок.

У другому раунді змагань в американські столиці Еліна Світоліна зіграє проти ще однієї спортсменки без прапора, росіянки Дар’ї Касаткіної, яка зараз посідає 11 місце в світовому рейтингу. Раніше ці суперниці зустрічалися між собою 7 разів, і в усіх очних поєдинках перемога була за українкою.

Також нагадаємо, що Еліна Світоліна стала співорганізатором щорічної серії дитячих тенісних турнірів в Україні. А перший відбірний турнір цих змагань саме зараз проходить у місті Буча Київської області.

ОСТАННІ НОВИНИ