В Україні сьогодні стартує новий сезон футбольної Прем’єр-ліги

28.07.2023 09:46   -
В Україні сьогодні стартує новий сезон футбольної Прем’єр-ліги
Фото: ФК «Металіст 1925»

Другий рік поспіль головні національні змагання з футболу триватимуть в умовах повномасштабної війни з російськими загарбниками. Загалом в елітному футбольному дивізіоні сезону 2023/2024 рр зіграють 16 команд, серед них і харківській «Металіст 1925». Про це повідомляє спортивна редакція «Харьковских известий».

Перший тур нинішнього чемпіонату країни в Українській Прем’єр-лізі розпочнеться сьогодні, 28 липня, двома матчами: о 17 годині в столиці зіграють «Оболонь» та «Колос», а о 19:00 в Житомирі місцеве «Полісся» зустрінеться з рівненським «Вересом».

«Металіст 1925» нажаль поки не має змоги грати у рідному місті-герої. В новому сезоні домашньою ареною підопічних Едмара Галовського стане київський стадіон «Лівий берег», який був введений в експлуатацію восени минулого року. Свій стартовий матч на новому для себе домашньому стадіоні «Металіст 1925» зіграє у суботу 29 липня. В цей день харків’яни зустрінуться з діючим чемпіоном – донецьким «Шахтарем». Гра розпочнеться о 17 годині.

Також у суботу пройде ще один поєдинок, в якому львівський «Рухом» буде приймати луганську «Зорю». А завершиться перший тур УПЛ трьома поєдинками в неділю – «ЛНЗ» – «Чорноморець», «Динамо» (Київ) – «Минай» та «Олександрія» – «Кривбас». Ще один матч стартового туру між полтавською «Ворсклою» та «Дніпром-1» перенесено на пізніший термін.

Загалом у 2023 році команди УПЛ мають зіграти 17 турів після цього у середини грудня підуть на зимову перерву.

Нагадаємо, що в попередньому сезоні в елітному футбольному дивізіоні виступали два харківські клуби – «Металіст 1925» та «Металіст». Але за підсумками минулого чемпіонату «Металіст» втратив прописку в УПЛ і цього сезону буде виступати в Першій лізі. В стартовому турі підопічні Андрія Аніщенко, який обійняв посаду головного тренера харківської команди в літне міжсезоння, зіграють з «Епіцентром» з міста Кам’янець-Подільський Хмельницької області. Гра відбудеться в Ужгороді в неділю 29 липня о 17 годині.

Також відзначимо, що у нинішньому футбольному сезоні повертається й розіграш Кубка України. Минулого сезону ці змагання не були завершені через початок повномасштабної війни в Україні. З харківських команд першим боротьбу за кубковий трофей розпочне «Металіст», який у другому раунді зіграє з тим же «Епіцентром». Базова дата цієї гри – 2 серпня.

Крім того, у жіночому чемпіонаті України з футболу серед команд вищої ліги виступить і найбільш титулований український жіночий клуб – харківський «Житлобуд-1». Десятикратний чемпіон країни був вимушений пропустити минулий чемпіонат, проте за «Житлобудом-1» було збережено місце у вищій лізі. В першому турі нового чемпіонату харків’янки зіграють 7 серпня на виїзді з «Ладомиром» із Волинської області.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Через війну в Україні, яку розв’язала росія за підтримки булорусі, матчі нового футбольного сезону, як і торік, будуть поки проходити без глядачів і в тих регіонах, де не має активних бойових дій. Головною умовою є наявність на стадіонах місць для укриттів. Під час повітряних тривог поєдинки будуть зупинятися, а футболісти, тренери і весь персонал мають оперативно пройти до укриття. Також на матчах обов’язково повинні бути присутні бригади медиків і ДСНС та представники місцевих військових адміністрацій.

Нагадаємо, що першим матчем в історії українського футболу, який був вимушено призупинений через загрозу ракетних обстрілів під час війни з російськими загарбниками стала гра стартового туру минулого чемпіонату УПЛ між львівським «Рухом» та харківським «Металістом». Той поєдинок, що відбувся 24 серпня 2022 року, довелося тричі призупиняти на тривалий час через сирени повітряної тривоги, які лунали тоді у Львові. Тому гра «Руха» та «Металіста», з урахуванням усіх вимушених перерв через загрози ракетних обстрілів з боку російського агресора, сумарно тривала майже чотири з половиною години!

Також ми повідомляли, що минулого місяця «Металіст 1925» надав чергову фінансову допомогу родинам загиблих футбольних фанатів-захисників України.

ОСТАННІ НОВИНИ