"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Волейбол в умовах війни. Харківська команда здобула національну «бронзу» (ФОТО)

Волейбол. Харківська «Юракадемія» здобула національну «бронзу»
Фото: Професіональна волейбольна ліга України

У Чернівцях завершилась бронзова серія чемпіонату України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги, в якій за третю підсумкову позицію непростого сезону 2022/2023 рр. сперечалися харківська «Юракадемія» та житомирський клуб «Житичі-Полісся». Про це повідомляє спортивна редакція «Харковских известий».


Нагадаємо, що нинішній чемпіонат України з волейболу серед чоловічих команд Суперліги (до речі, й жіночих теж), через війну з російськими загарбниками, відбувається за незвичною ігровою системою. Вперше в історії українського волейболу абсолютно всі матчі національного чемпіонату проходять лише в одному місті, а саме в Чернівцях. Саме тут, ще на початку минулої осені, зібралися кращі волейбольні команди з усієї країни. В цьому місті вони і живуть, й тренуються, й грають матчі ЧУ. Волейбольний зал у Чернівцях відповідає всім правилам безпеки під час надзвичайних ситуацій, зокрема тут є укриття, де в разі повітряних тривог можуть розміститися гравці та тренерський персонал команд.

В чоловічій Суперлізі виступали вісім команд, які за підсумками першого етапу склали четвертьфінальні пари. «Юракадемія» на цій стадії перемогла «МХП-Вінницю» за сумою трьох матчів – 2:1. Як тоді відзначив головний тренер харківського клубу Сергій Коваленко, команді дуже не вистачає домашньої підтримки глядачів, а цю перемогу «юристи» присвятили всім харків’янам. Він також додав, що гравці та тренерський штаб тривалий час не були вдома, проте всі їхні думки постійно з Харковом і він сподівається, що цей результат порадує харківських вболівальників та надасть їм додаткових сил.

У півфіналі «Юракадемія» двічі поступилася діючому чемпіону країни – клубу «Епіцентр-Подоляни» з Хмельницької області, і таким чином, потрапила до серії за бронзові нагороди, де й зустрілася з житомирськими «Житичами». На цій стадії команди грали до трьох перемог. Харківські волейболісти виграли її впевнено і практично без шансів для суперника, одержавши три перемоги поспіль. Перші дві гри завершилися у чотирьох партіях на користь «Юракадемії», а в третьому поєдинку підопічні Сергія Коваленка були сильніші з рахунком 3:0 (по партіям – 25:23, 25:18, 25:19).

Таким чином, «Юракадемія» здобула бронзові нагороди непростого чемпіонату України серед команд Суперліги, який проходив в умовах війни з російськими інтервентами.

Найбільшої результативністю у харківській команді в серії за третє місце відзначилися Віктор Шаповал, Микита Арбузов, Віталій Сухінін та Олександр Терещук, але, звичайно, свій вагомий внесок у цей успіх зробили всі гравці та тренери харківської команди.

До речі, в історії «Юракадемії» це вже шостий комплект бронзових медалей волейбольної Суперліги України. Наші вітання!

У нинішньому протистоянні за звання чемпіона України з волейболу між «Епіцентром-Подоляни» та дніпровським «Прометеєм», яке також триває до трьох перемог однієї з команд, поки рівновага. Суперники виграли по одному матчу і сьогодні зіграють третю очну зустріч.

Також нагадаємо, що нещодавно харківська команда стала чемпіоном Норвегії з хокею.

ОСТАННІ НОВИНИ

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.