2013 – рік дитячої творчості

06.04.2013 23:24   -
Автор:

Костянтин Курашов директор КП «Клуби за місцем проживання»

-Мы хотим в Харькове сделать центр воркаута. Если знаете воркаут – это новое направление, молодежь им занимается, это уличные брусья турник. Летом они занимаются на площадках, которые по инициативе городского головы, были поставлены в школах, во дворах на этих спортивных площадках. А зимой у них спортивной базы нет. Мы ставим зимнюю площадку в клубах по месту жительства, одна будет на улице Кибальчича, другая – на Баварии.

Крім запланованих, у Харкові успішно функціонують вже існуючі клуби за місцем проживання. Один із них – «Перемога». На заняття з кікбоксінгу щодня сюди приходять десятки школярів і не лише. Адже вікових обмежень тут немає.

Андрій Севрюков тренер

-Основная задача отвлечь детей от пагубного влияния улиц, вытянуть их со дворов, с подвалов и пропагандировать здоровый образ жизни. На сегодняшний день в клубе занимаются пять штатных членов национальной сборной команды Украины по кибоксингу. Каждый год, последние пять, шесть, семь лет, без чемпионов мира у нас не обходиться.

Олександр Головко тренувався у цьому клубі тридцять років. Ставши бронзовим призером паралімпійських ігор, він і досі навідується сюди. Говорить, саме тут йому привили любов до спорту.

Олександр Головко учасник клубу

-Эта олимпийская медаль тяжело досталась мне. По весу она очень тяжелая. С этим клубом я связан, с восьми лет здесь нахожусь. Я тут и дзюдо занимался. Я так горжусь, что нахожусь в этом клубе ради чемпионов таких, как эти дети рядом.

А ось вже інший спортивний заклад на проспекті Леніна. Тут навчають естрадній хореографії : непарному рок-н-ролу. Сьогодні у клубі налічують близько шестиста дітей. Тренер зауважує, раді тут всім : не зважаючи на вік та фізичну підготовку.

Дмитро Олійник тренер

-Данная группа занимается около пяти лет: кто-то меньше, кто-то больше; кто-то в этом году пришол, кто-то в прошлом. Никакого отбора детей мы не делаем, то есть дети приходят и со всей группой начинает работать.

Маленька Альона одна з найактивніших у цьому клубі. Вона, як і сотні її однолітків мріє стати популярною. Говорить, такі танці обрала не випадково. Це свідомий вибір.

Альона учасниця клубу  

-Они спортивные, они мне очень нравятся. Шпагаты, акробатика, все-все-все мне здесь нравится. Они дают человеку здоровье, спорт, силу.

Діти відвідують клуби за місцем проживання безкоштовно. В них передбачають багатопрофільну діяльність. Улюблену справу знайде кожен: танці, малювання, спортивна боротьба та інше. Головне залучити всю харківську малечу та молодь до здорового способу життя. І  запезпечити кожного з них місцем для тренувань. Для цього мережу клубів за місцем проживання розширюватимуть і надалі. Аби ж робити це системно і організували профільне комунальне підприємство, яке і відповідатиме за подальший розвиток таких закладів. Йому вже вдалося зі ста тридцять одного діючого клубу оновити третину. Та капітального ремонту потребують ще близько півсотні. Обіцяють, п'ять клубів за місцем проживання зазнають змін вже цьогоріч.