Цены на социальные сорта хлеба не будут повышаться до августа 2016 года – Владимир Мисик
Харківщина наразі лідер в Україні з виробництва зерна. Цьогоріч намолочено більше двох мільйонів тонн. На сьогоднішній день, відзначають в обласній адміністрації, причин для зростання цін на хліб немає.
Марк Беккер заступник голови Харківської обласної адміністрації
На сегодняшний день Харьковская область имеет на хлеб из пшеницы первого сорта, которая составляет в среднем 8,18 коп при средней по Украине цене 10,4 коп. Если мы говорим о хлебе, который печется из ржи либо из смешанной муки ржи и пшеницы, то у нас вторая позиция после Одесской области , у нас 7, 91 коп , по Одесской области 7,31 коп.
Тому звинувачення, що у Харкові найдорожчий хліб, говорить Беккер, неправдиві. Констатує, що з лютого хліб у ціні все-таки здорожчав на двадцять три – двадцять вісім відсотків. Причина – значний стрибок вартості зерна. Проте наразі ціна на соціальні сорти хліба зафіксована. З хлібопекарями підписано Меморандум.
Володимир Мисик голова Національної асоціації промислового хлібопекарства
Харьковская область на сегодня приобрела, подчеркиваю, приобрела и хранит годовой запас продовольственный пшеницы.То есть я смело могу сказать, что до августа 2016 года Харьковская область с продовольственным зерном помольной партии, второго-третьего класса. Это значит – область будет с хлебом. Мы гарантируем неподнятие цены до августа 2016 года.
У роздрібній торгівлі, говорить Володимир Мисик, вартість хлібу може різнитися. Проте завищені ціни на соціальні сорти називає спекуляціями. Пропонує створити в обласній адміністрації гарячу лінію, куди могли б телефонувати харків'яни та повідомляти про такі випадки.
Володимир Мисик голова Національної асоціації промислового хлібопекарства
Любой, кто обнаружит хлеб хотя бы на копейку выше, имеет право позвонить на горячую линию и с этим, в прямом смысле спекулянте хлеба, в рамках действующего законодательства должны разбираться местные органы власти. Потому что подобной спекуляции допускать нельзя.
Якщо врожай наступного року буде гарним, зазначив Володимир Мисик, тоді можливо вдасться і надалі зберегати сьогоднішні ціни на хліб.