Чем может обернуться рыба и мясо с рынка летом?
Літо – це не тільки час відпочинку, а й час підвищеного ризику підхопити кишкове захворювання. Нерідко смачний літній обід може обернутися путівкою до лікарні.
Андрій Бондаренко лікар-інфекціоніст вищої категорії, доктор медичних наук
Бывают тяжелые клинические случаи. Мы выводим таких пациентов из шоковых состояний. Но если запущенный клинический случай, то, иногда, заканчивается смертельными, конечно, исходами.
Причини таких тяжких випадків традиційні. Купання в заражених водоймищах, вживання води, що містить хвороботворні мікроорганізми. Та перша причина – неуважний вибір місця покупки продуктів харчування. Зокрема, до лікарні доводить м'ясо, риба і молочка зі стихійних ринків.
Андрій Бондаренко лікар-інфекціоніст вищої категорії, доктор медичних наук
Если неправильное хранение рыбы, мяса и других продуктов, естественно, будет заражение этих продуктов. А так, как они содержат огромное количество белка, соответственно, эти микроорганизмы будут очень быстро размножаться.
На час літньої спеки, наполягають лікарі, від продуктів з ринку краще відмовитись, хай ті і виглядають смачно. Та й взагалі ставитись до вибору продуктів харчування варто уважніше. Крім того, овочі куплені будь-де треба не просто мити проточною водою, а й обшпарювати окропом. І це не тільки влітку, адже рівень захворювань в інші пори року хоч і знижується, та далеко не до нульової позначки.