Чтоб новогоднее застолье было в радость – советы медиков

25.12.2014 17:51   -
Автор:

Як не зіпсувати свято щедрим застіллям, адже надмірне вживання їжі може призвести до негативних наслідків, застерігають гастроентерологи. З досвіду, кажуть, що після Нового року, пацієнтів із загостренням язви, жовчо-кам"яної хвороби та з панкріотитом, збільшується. Тож перш за все радять не переїдати.

Тетяна Звягінцева завідувач кафедри гастроентерології ХМАПО

Вообще-то объём пищи ночью должен быть меньше, сокращённым, но у нас к большому сожалению отсутствует культура питания. И поэтому в Новый год человек решает я всё хочу и ночью наедается. Желудок человека где-то вмещает 2-3 кг и вот если туда алкоголь, вода, еда, вот об этом надо помнить.

А ще радять думати що їсти і як. По-перше уникати жирної їжі, замість свинини та баранини вживати м"ясо курки, індика або кролика, а ще краще рибу, мовляв той же білок. По-менше, зазначають, копченого та салатів, що здатні швидко псуватися і ніякого майонезу, навіть традиційний олів"є кажуть слід заправляти сметаною. Ну а щоб не зпровокувати розлад травлення рекомендують не забувати про овочі, які допоможуть переварити незвичну для організму їжу та ще й у великій кількості.

Тетяна Звягінцева завідувач кафедри гастроентерології ХМАПО

Желательно не есть майонез. Это очень тяжёлый продукт и не диетический далеко, поэтому не только в новогоднюю ночь, а вообще в обычной жизни лучше майонез не употреблять. Очень большая роль отводится овощам, чем больше зелени, тем они легче перевариваются и тем легче человеку. Если есть мясо, то есть с зеленью.

А ще, зазначають фахівці, під час новорічних свят збільшується і кількість алкогольних отруєнь. А тому ще одна порада – не перепивати, не змішувати різні види спиртного, що може призвести до важкого похмільного синдрому.

Іван Сосін завідувач кафедри наркології ХМАПО

Желательно, чтобы человек в новогоднюю ночь пил мало, пил дробными дозами и пил один напиток. Сколько может выпить человек алкоголя и какого, чтобы не впасть в похмелье, то это для взрослого человека около 100 гр крепкого спиртного напитка. Если переводить на вино, то это фужер шампанского или 200-250 гр вина.

 Тож щоб зменьшити ймовірні негативні наслідки застілля медики рекомендують у всьому дотримуватися міри – не переїдати і перепивати. Повечеряти раніше, ще до зустрічі Нового року, а вже до святкового столу подати легкі закуски і мінімум спиртного.