
За цей трохи більше ніж тиждень вони вже встигли здружитися, адаптуватися у своїх нових навчальних закладах, почали отримувати знання з різних наук і… розкуштували майже всі страви зі шкільного меню. Уся їжа для харківських школярів, які навчаються очно, — свіжоприготовлена. Ранком, коли діти на уроках, майстрині-шефині шкільних їдалень чаклують на кухні. Їхня місія — вже близько десятої ранку погодувати дітей смачним та корисним.
КІРА УЧЕНИЦЯ ПІДЗЕМНОЇ ШКОЛИ
Смачна їжа! … Ото так смачно?! Так! … А хто краще готує — матуся вдома чи тут? Мама! … Ну і то, і то!
АЛІНА УЧЕНИЦЯ ПІДЗЕМНОЇ ШКОЛИ
Відбивною, пловом, капустою і яблуком, і компотом. … А ще й булочка якась була? Ага, з сиром. … Смачна? Угу! … Щоб не хворіти, щоб не голодні були, і щоб гарно вчитися!
ВЕРОНІКА УЧЕНИЦЯ ПІДЗЕМНОЇ ШКОЛИ
Дуже смачно, їжа дуже схожа на домашню. Готують макарони, каші, м’ясо, салати, овочі. Дуже зручно, що все у боксах. Кожного дня є десерт — булочка, а також яблуко чи апельсин. Дуже смачно! Дякуємо нашим кухарям за таку їжу.
НАТАЛІЯ ВОРОБЙОВА ГОЛОВНИЙ СПЕЦІАЛІСТ ДЕПАРТАМЕНТУ ОСВІТИ ХМР
Новий навчальний рік, нові Підземні школи у Харкові та майже 18 тисяч школярів, які з 1 вересня почали офлайн-навчання у безпечних умовах. Попри збільшення кількості дітей, усі вони, як і раніше, забезпечуються безоплатним гарячим харчуванням. І в Метрошколі, і в Підземній школі, і в укритті при закладі — 100% учнів отримують їжу. Для багатьох батьків це впевненість у тому, що дитина гарантовано поїсть у школі. Шкільне харчування — це не лише про їжу, це про здоров’я дітей, про підтримку батьків і про майбутнє Харкова, яке формується вже сьогодні.
ІРИНА ГОНТАРЕНКО ГОЛОВНИЙ ТЕХНОЛОГ КП «КОМБІНАТ ДИТЯЧОГО ХАРЧУВАННЯ»
«Комбінат дитячого харчування» організовує харчування школярів у Харкові. Для цього спеціалісти розробили різноманітне меню. Щодня діти отримують салати зі свіжих овочів, м’ясні страви — котлети, битки, відбивні, тефтелі. Гарніри — гречка, рис, різотто. Також — страви з кисломолочного сиру: ватрушки, сирники, запіканки. Один день діти отримують сік, інший — узвар. Обов’язково входять булочки власного виробництва та фрукти — апельсини, яблука, банани. Асортимент змінюється щодня. Ми багато років годуємо школярів, тож маємо досвід. Кухарі вкладають душу, щоб дітям було смачно. Їжа подається щодня в одноразових індивідуальних упаковках. Популярною є також буфетна зона в Підземній школі: діти з нетерпінням чекають дзвінка, щоб відвідати її. Там великий вибір смаколиків: випічка, пироги, булочки, бутерброди, бісквіти, соки, узвар, чай. Ми постійно вивчаємо попит і розширюємо асортимент протягом навчального року.
ОСТАННІ НОВИНИ