Деякі сорти хлібу здорожчали
-Цирк. Вчера продавали по 2,75, хотя ценника не было, сегодня уже 3.
Три гривні за батон "Орільського". Цей хліб у списку тих, що здорожчали. Змінили цінники не лише на світлих сортах. Більше коштує і житній, "Дарницький" хліб.
-Подорожал, подорожал.
-Намного?
-Нормально, на 30 копеек.
Але на це увагу звернули не усі з покупців. Більшість опитаних нової вартості не помітили.
-Честно, понятия не имею. Я за этим не слежу. Я чесно не обратила внимания, потому что брала не только хлеб, не обратила внимания просто.
-Здравствуйте! А хлеб не подорожал? Не знаете?
-Здравствуйте! Не знаю.
Сорти, на які були підвищені ціні – є соціальними. Це і біла буханка, і чорний круглець. До цього їхня вартість не змінювалась протягом двох років. Що змусило виробників переглянути цінову політику – реалізатори не коментують.
реалізатор
-Девушка, да! Но извините, я просто не могу такую информацию вам дать. К нашему руководству обратитесь пожалуйста. Девушка, ничего не могу сказать.
Не вдалося поки отримати коментар і від керівників хлібопекарських заводів. Директори двох крупних підприємств, за словами помічників, у термінових відрядженнях. Доки без пояснень, покупці у пошуках альтернативи. Деякі печуть хліб самостійно.
Олеся Ніколаєнко віпікає хліб самостійно
-Он лежит неделю и ничего с ним не случается, продукты все натуральные, всё ж покупаем хорошего качества. Мука – тоже, просеиваем, смотрим, чтоб без никаких излишеств, жучков-червячков.
Хліб зроблений власноруч і смакує ліпше, і якістю не гірший – хваляться домогосподарки. Щоправда, ті хто випікати не ризикує, обирає просто інші сорти. Адже ціни змінились не на усі різновиди продукції.
Олена Ковальова пенсіонерка
-Я беру пикантный. Он по старой цене. Он 3,5 грн стоил, и стоит.
Що до заводського печива, булок та солодощів їхня вартість в хлібних кіосках поки незмінна.
Олена Завгородня Євгеній Дроботов Харьковские Известия

Випуск № 139 (1054) від 20.11.2025





