Доконца года фабрика-кухня детского питания освоит производство новых видов продукции
Це і навчальний семінар, і екскурсія, і частина їхньої роботи. Сьогодні депутати міськради знайомляться з діяльністю молочної фабрики-кухні. Це підприємство, такого роду, єдине в Україні.
Світлана Горбунова-Рубан заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення
Опыт этого учреждения из Харькова потихоньку расходится по всей Украине. Мы с удовольствием этим опытом делимся и делаем всё, чтобы дети Украины имели максимально доступное и качественное питание.
Асортимент підприємства на сьогодні становить 16 найменувань продукції для дітей з 6-ти місячного віку. Для видачі харчування у Харкові та області працює 112 пунктів.
Юрій Сороколат директор Департаменту охорони здоров'я Харківської міської ради
Питание получают 15-27 тысяч деток постоянно. 600 детей из малообеспеченных семей мы обеспечиваем за счёт бюджета города Харькова. Предприятие и создавалось Харьковским городским советом, чтобы выполнять его как социальный проект.
Унікальність підприємства, зазначають фахівці, полягає перед усім у сучасній технології виробництва, сировині, з якої виготовляється дитяче харчування, та постійному контролі якості продукції на всіх етапах виробництва.
Людмила Лобойко заступник директора КП " Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування"
Ежедневно проверяют входящий контроль сырья, которое приходит и по техпроцессу контролируют и контролируют готовую продукцию. Вопросу качества и вопросу безопасности уделяется огромное значение.
А в планах, за словами Людмили Лобойко, введення докінця року ще нових виробничих потужностей і освоєння нових кількох видів дитячого харчування – овочевих і фруктових пюре, супів-пюре та кисілів.