Харьковчане готовятся к празднованию Рождества Христова. Взрослые варят кутью, а малыши учат колядки
Належне різдвяне святкування починається ще ввечері шостого січня з духовних і матеріальних приготувань. Напередодні Різдва, у Свят-вечір кожна родина облаштовує оселю та святковий стіл. За давньою традицією, готують капусняк, узвар, качку чи гуску, фаршировані яблуками. Головною стравою є солодка кутя.
Дарина, мешканка м.Брянка (Луганська область)
Рис со всякими мармеладками там, каша такая. С изюмом, например, сладкая. Когда жила в Брянке, в Луганской области, я ходила по всем знакомым с бабушкой, с мамой колядовали, кутю носили.
Наталія Супрун, мешканка Луганської області
Сегодня ж вечерю надо готовить, вот, мы знаем. Сегодня вечерю приготовим.
Олена Рибакова, харків'янка
Сегодня большой праздник – родился Иисус Христос. Мы должны знать историю, мы должны верить в Бога, конечно, и передавать это своим деткам.
На Святій Вечір за звичаєм прийнято колядувати – ходити по домівках з піснями, поздоровляти господарів та їхніх дітей. Бажати їм злагоду та достаток. А наступного дня, на Різдво Христове давньою є українська традиція миритися, пробачати одне одному образи, щоб на повну міру відчути радість життя.