Спека – час міняти гарячий борщ на холодну окрошку. Але тепер улюблена літня страва коштуватиме українцям трохи дорожче, ніж у минулому році. Невеличка каструля обійдеться домогосподаркам десь приблизно у 70 гривень. Овочі – найдешевщі.
Лариса продавець овочів Огурчики сейчас берут. В большом количестве берут, но тоже жалуются, хотят дешевле. Но дешевле не получается. От 10 ти до 18 вот на сегодняшний день. Вот такой диапазон цен. Зависит от сорта, от размера, как далеко привез человек.
У порівнянні з минулим роком овочі все ж таки здешевшали. А ось зелень на ринку залишилась приблизно у тій же ціні. Пучок зеленої цибулі можна купити по три гривні, укроп та петрушку по 5. Щодо яєць, продавці кажуть, вони поки що також всім по карману.
Віра продавець яєць Вообще яйцо берут крупное, любят люди крупное яйцо. Но у нас не очень дорого, мы дважды подешевели, сейчас у нас самое дорогое яйцо это 20 гривен 30 копеек. Маленькое яйцо это первая курочка – оно 11, 60. Старики немножко подешевле берут, молодежь вся берет крупное яйцо.
Головний та найдорожчий продукт в окрошці – м’ясо. Його на невеличку кастрюлю страви потрібно приблизно 300-500 грамів. З урахуванням сьогоднішньої ціни це десь від 30 до 50 гривень. Надорожча яловичина, найдешевша – куриця
Ірина продавець м’яса 89,90 стоит у нас килограмм филе, в других магазинах есть дешевле, есть дороже. Скорей всего возможно даже подорожает.
Варіантів приготування окрошки безліч. Сироватка чи просто вода, куриця чи свинина, а може взагалі ковбаса – кожен обирає на свій смак та гаманець.
Ірина покупець Покупаю только домашнюю курицу или домашнюю индюшатину на бульоне с вареным мясом. Приблизительно гривен 60-70 получается не большая кастрюлька, но все равно это выгоднее, чем 30-40 за порцию в кафе.
Світлана Ефимівна покупець Я обычно, не считаю, как дешевле. Я стараюсь приготовить как вкуснее, лучше я немножко меньше приготовлю, но вкусно. Окрошку я готовлю только с мясом.