"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Як обрати правильну воду?

Вікторія мешканка Харкова

-Минеральную воду летом покупаете? Покупаем конечно, без этого не обходится.

 

-Вы покупаете лечебную или столовую?

Інга мешканка Харкова

– Наверное, столовую.

Яна мешканка Харкова

-Лечебную, потому что проблемы с желудком.

Мінеральна- значить корисна, вважає споживач. Лікувально-столові, просто лікувальні, хлоридні, гідрокарбонатні, сульфатні – як не заблукати у цьому чисельному переліку? Адже самостійно призначаючи собі лікувальну мінеральну воду, можна, говорять фахівці, отримати зворотній ефект та нашкодити власному здоров’ю.

Лідія Волошина гастроентеролог

-Организм и человека, а особенно организм ребенка- это сложный организм, в котором идут обменные процессы с участием воды и солей, любое введение химических соединений влияет на обменные процессы. Минеральные воды делятся по химическому составу. В природные лечебные минеральные воды входять целый ряд как катионов так и анионов. Натрий, калий, магний,железо_это катионы, анионы-сульфиды,сульфаты,гидрокарбонаты, хлор. Все эти компаненты вместе создают особенность минеральной воды, которая оказывает на організм человека лечебное действие.

В залежності від кількості мінеральних речовин, вода поділяється на столову (там їх найменший вміст ), слабкої, середньої та сильної мінералізації. Гарантовано не завдасть шкоди здоров’ю лише прісна, столова вода. Обираючи ж самостійно мінеральну воду, слід дотримуватися показань, вказаних на етикетці. Однак, зазначають медики,   частину якостей, зазначених там, вода втрачає у процесі обробки.

Лідія Волошина гастроентеролог

-Лечебное действие минеральная вода оказывает в том случае, если она соответствует всем тем параметрам, которые есть на выходе из источника. Поэтому, вспомните старые времена: едем лечиться на воды. То есть наибольший эффект от бальной терапии- это корда минеральная вода потребляется из источника. При бутылировании общая минерализация, хим. Состав, газонасыщенность, температура, РН, минимум 2 компанента при бутылировании меняется.

Ще гірше позначається на якості води її газування, каже гастроентеролог. Також чималий вплив на організм справляє і температура рідини, що ми вживаемо. Щоб убезпечити серцево-судинну та травну системи, радять медики, слід вживати воду, наближену до температури тіла. Пити треба стільки, скільки бажається. Щоправда влітку, через підвищену втрату рідини із диханням та потовиділенням, організм потребує більше води.