"Інфосіті" – інформаційно-аналітичний портал

Молочная кухня в условиях карантина

Міська молочна кухня дитячого харчування є підприємством високого ступеня ризику, тому під час карантину тут особливо дотримуються санітарних вимог. Перед тим, як потрапити на підприємство всі працівники проходять медичний контроль, приміщення обробляються дезінфікуючими засобами. Також кожен працівник має особисті засоби безпеки.
 
На сьогодні жоден пунк видачі дитячого харчування не припинив свою роботу. А їх всього 96: 79 у Харкові і 17 в області.
 
Людмила Лобойко заступник директора з безпеки та якості КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування»
 
Сбоя в выдаче продуктов питания на наших пунктах не было. Все рабочие доехали вовремя. Все машины были разгружены вовремя. Жалоб от людей, наших заказчиков, не было. На пунктах были приняты все меры предосторожности. Розданы людям маски, одноразовые халаты, одноразовые печатки. Но этими средствами индивидуальной защиты мы пользовались и до сложившейся ситуации. Потому что мы выпускаем продукцию для детей от 6 месяцев.
 
Вимоги дотримання карантинних норм на фабриці дуже суворі, акцентує Людмила Лобойко, заступник директора з якості. 
 
Людмила Лобойко заступник директора з безпеки та якості КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування»
 
Медработник измеряет температуру тела. Это контроль состояния, опрос человека. Доставка людей на предприятие также организована. Хорошо, что большинство сотрудников работают, к счастью, близко к предприятию. Остальные, которые нуждались в доставке, их доставляем собственным транспортом на предприятие. Предприятие работает в штатном режиме. Поэтому на данный момент беспокойств на нашем предприятии нет. 
 
Експерт з якості наголошує, що продукти молочної кухні, які виробляє фабрика є повноцінним, раціональним дитячим харчуванням, яке дуже необхідно багатьом малюкам за медичними показаннями. І зупиняти виробництво не можна.
 
Людмила Лобойко заступник директора з безпеки та якості КП «Міська молочна фабрика-кухня дитячого харчування»
 
Мы действительно являемся единственными производителями кисломолочной продукции.Она уникальна. Мы выращиваем в собственной лаборатории грибки. Это группа кисломолочных продуктов, которая участвует у деток 6-ти месяцев в пищеварении, которая осуществляет защитную функцию, иммунную систему поддерживает. 
 
Саме тут, за цими дверима, в бактеріологічній лабораторії на підприємстві вирощують ті самі корисні бактерії, на яких роблять закваски для молочної продукції.
 
Всьго з використанням кисломолочних живих бактерій на фабриці виробляється 29 найменувань молочки. У даному дитячому харчуванні зберігаються цінні бактеріїї, бо молоко не кипятять, а завдяки спеціальній технології обробляють і додають бактеріальну закваску, пояснюють спеціалісти.