Осторожно пельмени! Кишечную палочку и генномодифицированную сою обнаружили в продукте
З м'ясом курки, індички, свинини, телятини та навіть баранини. У морозилці багатьох знайдеться пачка-інша фабричних напівфабрикатів. 10 хвилин і тарілка запашних пельменів готова. Але купуючи цей продукт, як і всі інші в магазинах, потрібно бути обережними, кажуть фахівці. У пельменях популярних торгових марок криється загроза.
Олена Дуліна начальник харчової випробувальної лабораторії ДП "Харківстандартметрологія"
Применяются импортные добавки, состав которых производителю зачастую неизвестен, т.е. речь идёт о том, что нет хорошего и достойного контроля сырья, которое используется для производства этих пельменей. Вот то, что найден глутамат в некоторых пельменях и он не указан на маркировке, об этом всё и свидетельствует. Кишечная палочка была выявлена в ТМ "Владко", "Оса", "Самком".
Це свідчить про те, кажуть фахівці, що було пряме порушення санітарних режимів виробництва пельменів. В рамках експертизи зразки 10 популярних торгових марок перевірили за фізико-хімічними та мікробіологічними показниками. Для цього в кожному визначали склад фаршу, перевіряли його на жирність та ідентифікацію соєвих білків. Дослідження показали, що покупців і тут намагаються обдурити. Адже вони платять не за м'ясо, а за тісто з незрозумілим вмістом.
Олена Дуліна начальник харчової випробувальної лабораторії ДП "Харківстандартметрологія"
По требованиям ГОСТа должно быть мясного содержания не менее 75%. По этому показателю 6 торговых марок не прошли испытания. Это такие ТМ "Владко", "Хладик", "Левада", "Ласка", "Смаком" и пельмени собственно производства супермаркета "Рост". В них содержание мясной составляющей значительно меньше. В некоторых даже меньше 40%. Т.е. это явное нарушение, оно на здоровье покупателей не скажется, но скажется на нашем кармане, потому что мы платим за мясные пельмени, а в результате получем не то, что мы хотим купить.
Тож купуючи пельмені, каже фахівець, покупці повинні дуже уважно вивчати маркування упаковок, а саме звертати увагу на склад інгридієнтів. Немаловажливий і температурний режим зберігання продукції в супермаркетах.
Олена Дуліна начальник харчової випробувальної лабораторії ДП "Харківстандартметрологія"
Пельмени, это чисто такой практический совет, должны "греметь" в пачке. Если вы берёте, а там что-то слипшееся и непонятное, то лучше отказаться от такой покупки.