Репчатый лук не только дорогой, но и бесполезный. Супрун знает чем его заменить
Головна лікарка країни цього разу розвінчала міфи про цибулю. Мовляв, не така вона вже і корисна, а в якійсь мірі навіть шкідлива для здоров"я, бо викликає чисельні алергії та подразнює кишківник, та й взагалі, є антисоціальним продуктом, натякає на неприємний запах після вживання. Тому цибулю, за словами Уляни Супрун, не тільки можна, а й слід замінити на не менш корисні та поживні продукти.
Уляна Супрун виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Цибуля має специфічний запах завдяки летким сірковмісним сполукам. В часи, коли не було спецій, цибуля була знахідкою, адже робила їжу запашнішою. Але можна трохи зекономити та збагатити смак страв завдяки спеціям та зелені. Співставними і не такими антисоціальними продуктами можуть бути кріп, кориця, імбир, кінза та насіння коріандру.
Та й вцілому Супрун радить менше вживати цибулі, перейти на інші види продуктів харчування і навіть приводить чимало кулінарних рецептів того, як можна обійтись без дороговартісного індігрієнту.
Уляна Супрун виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я України Розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою чи пастернаком, вівсяною та перловою кашею чи яблуками. Ріпчаста цибуля містить мало вітамінів та мінералів. Значно поживнішими є зелена цибуля та порей. В них багато вітамінів А, К, В6 та магнію. Ви здивуєтеся, але співставний вміст вітамінів та мінералів також в кропиві. Її можна додавати до зеленого борщу чи рису. Ще один варіант – посмажити редиску. Вона, як і цибуля, також багата на сірковмісні сполуки, і може дати певної солодкої гіркоти та аромату. Тож не переймайтеся — суп без засмаженої цибулі буде навіть корисніший.
А ще, зазначає виконувачка обов"язків глави МОЗ, цибуля не лікує застуду. Мовляв, авторитетних доказів, що вона має виключні лікувальні властивості не існує. А між тим, поки українці за порадами Супрун перелаштовуються на новий лад і вчаться жити без цибулі, популярний овоч став потроху дешешати на оптових ринках. І сприяє цьому збільшення його імпорту з країн Центральної Азії. Хоча і ціна на цибулю, зазначають аналітики, всеодно ще залишаються максимально високою за всю історію незалежності України.