В Харькове прошел конкурс на лучшего школьного повара

26.03.2012 16:55   -
Автор:

Від великого торта із вигадливим візерунком до звичайної булочки. На столах – справжнє їстівне мистецтво. Майстрині з шкільних їдалень підготували найкраще з власних рецептів. За різною тематикою. У когось на столі футбольні м*ячі, у когось – океанське дно, а дехто визначні пам*ятки Харкова приготував із цукру та желе. Та не відходили і від програми конкурсу. У кожного кухаря в меню обов*язково мав бути комплексний обід для молодших класів вартістю чотири гривні та страви для п*ятого-одинадцятого класів. Аби нагодувати корисно та смачно за бюджетні кошти кулінари весь свій талант підключають.

Володимир Парфіров кухар Харківської ЗОШ № 41 (Червонозаводський район)
Каждый день у деток всё разное, и творожок, и молочные блюда, и мясные блюда, и сыры всевозможные, и с овощей стараемся что-то придумать, как-то включить фантазию, красиво оформить из того, что есть, на самом деле

Тетяна Попова кухар Харківської ЗОШ № 91 (Комінтернівський район)
Мы украшаем в таком понимании – можем овощ отварной положить в виде колокольчика вырезанный, деткам интересно, они все съедают

Білки, жири та вуглеводи. А ще мінерали та вітаміни. І головне – у такій пропорції аби малеча росла здоровою, мала сили та енергію для рухливих ігор та навчання. За цим обов*язково слідкує технолог. Компот та салати навіть додатково вітамінізують аскорбіновою кислотою. А ще з того часу як у місті з*явився Комбінат харчування за якістю продуктів стало легше слідкувати.

Ольга Деменко директор Департаменту освіти Харківської міської ради
Медсестра ежедневно подписывает меню, проводит брокираж продуктов, она берет пробы на питание, они обязательно храняться в холодильнике в течение суток, чтоб по первому требованию санстанции их представить

Ірина Зубкова головний санітарний лікар Харкова
Сейчас у нас питанием занимаются профессионалы, они знают свою работу и ответственні за неё, 2 года у нас нет уже групповых заболеваний связапнных с питанием, если и есть, то это как правило заносные случаи

Кращим кухарем цьогоріч визнали конкурсанта з Московського району. Саме його школа через рік прийматиме ювілейний – десятий конкурс кухарів шкільних їдалень. Перше місце у категорії "випічка" посів Жовтневий район. Володарі решти призових місць отримали побутову техніку, грамоти та подяки Харківської міської ради.

Анастасія Полякова, Євген Карпенко Харьковские Известия