Вкусный пост. Харьковские кулинары поделились любимыми рецептами постных блюд
Постне меню передбачає повне виключення м'яса, риби та будь-яких продуктів тваринного походження. Та хто сказав, що їжа без інгрідієнтів тваринного походження не може бути смачною? Досвідчені кулінари запевняють: є безліч страв, з якими постування буде тільки в задоволення. Ось. наприклад, "рататуй", традиційна страва італійської кухні, готується без будь-яких "тваринних" інгредієнтів.
– Для него нам понадобятся баклажаны, кабачок и сладкий перец. Обжариваем все это на растительном масле. Выкладываем веером его. В процессе все шипит, шумит.
Загалом, запевняють кулінари, в піст можна багато чим поласувати. Діляться рецептом цікавої каші булгуру та зеленої квасолі з грибами.
Євгенія Яковенко кулінар
Булгур со спаржей. Это такая крупа, которая варится, обжаривается спаржевая фасоль, перемешивается вместе с булгуром, добавляется зеленый соус туда. Зеленый соус – это мы берем в равных количествах укроп и петрушку, перебиваем их на блендере, добавляем туда растительное масло, чеснок и немножко соли. Спаржевая фасоль с грибами. Спаржевая фасоль обжаривается на сковороде, туда добавляются грибы, посыпаем солью, перцем и добавляем немного кунжута.
Кулінари запевняють: в піст необов'язково відмовлятись навіть від десертів. Адже запечене з горіхами та медом яблуко смакує нічим не гірше, аніж звичне тістечко.