З початку війни на Харківщині знищили понад 95 тисяч боєприпасів

25.06.2024 15:00   -
З початку війни на Харківщині знищили 95 тисяч боєприпасів

Загалом піротехніки обстежили у Харківській області 7 345 гектарів території та 2045 гектарів сільгоспугідь. Про це повідомляє Інфосіті.

«На Харківщині працюють 38 піротехнічних розрахунків, 199 саперів та 94 одиниці техніки зведеного загону ДСНС, у тому числі 12 машин механізованого розмінування. Лише за минулий тиждень сапери здійснили 265 залучень, під час яких було знешкоджено 542 одиниці ворожих боєприпасів», – розповів начальник ГУ ДСНС України в Харківській області Артем Астахов.

Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.

Жителів Харківщини просять дотримуватися заходів мінної безпеки: не відвідувати кладовища, ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, у яких точилися бої або які перебували під ворожою окупацією.

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок підривів цивільного населення на боєприпасах загинула 81 людина, травмовано 223 людей.

Окрім того, з початку літа на Харківщині було зафіксовано 9 випадків загибелі людей на водних об’єктах, з них три дитини.

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій рекомендує заборонити на всій території Харківської області відпочинок начелення на водних об’єктах.

ОСТАННІ НОВИНИ