Щорічно 16 жовтня у понад 50 країнах світу відзначається «Всесвітній день здорового харчування». Його мета – звернути увагу людей на важливість правильного та збалансованого харчування, як одного з головних факторів профілактики неінфекційних захворювань.
Про це повідомляє Інфосіті із посиланням на ХОЛЦ.
Фахівцями Харківського обласного центру контролю та профілактики хвороб спільно з медичними працівниками Харківської клінічної лікарні на залізничному транспорті № 2 пройшли комунікаційні заходи з населенням.
Під час заходу для харків’ян та гостей міста проводилося безкоштовне консультування з питань здорового та безпечного харчування, інформування про методи профілактики неінфекційних хвороб, пов’язаних з неправильним харчуванням.
Читайте нас у Facebook, Telegram, Instagram та дивіться наші відео в YouТube та TikTok.
Водночас фахівцями Центру надано консультації щодо профілактики серцево-судинних захворювань (ішемічна хвороба серця, інфаркт, гіпертонічна хвороба тощо), відмови від шкідливих звичок (тютюнопаління, зловживання алкоголем) та збільшення фізичної активності. Охочі могли взяти участь в тестуванні з метою оцінки ризику розвитку інсульту, рівня нікотинової залежності.
Пройшло вимірювання артеріального тиску, дослідження цукру крові та безкоштовний забір біологічного матеріалу для виявлення вірусу SARS-CoV-2 (збудника COVID-19) методом ПЛР.
ОСТАННІ НОВИНИ
- Погода у Харкові на сьогодні, 22 листопада
- Харків будує майбутнє: амбіційні проєкти та міжнародна співпраця змінюють обличчя міста
- “Харківводоканал” підбиває підсумки й звертається до харків’ян
- 1500 прапорців з іменами полеглих героїв встановили біля зруйнованої будівлі ХОВА
- Енергетики заживили один з найбільш зруйнованих населених пунктів Харківщини (фото)