В Олексіївській виправній колонії засуджені билися за титул найкращого кулінара
У кожного з них – за спиною кілька років за гратами та не одна приготовлена вечеря. Сьогодні троє в'язнів – змагаються за титул найкращого кухаря Олексіївської колонії. Спочатку – іспит з теорії… Далі найвідповідальніше – приготувати три страви. Вадим налаштований вражати прискіпливе журі – європейською кухнею.
Вадим конкурсант
-Суп – россольник, перец фаршированний в сыре и капуста тушенная. Также кисель.
Як тільки вийде на волю, розповідає Вадим, планує свій кулінарний талант реалузувати на кухні якогось ресторану. Бо готує, мало що не з дитинства..Ще один з учасників – Ігор "братиме" суддів – гострими стравами для справжніх чоловіків. Бо за п'ять років роботи на кухні у стінах Олексіївської колонії, руку вже набив.
Ігор конкурсант
-Я приготовил сегодня плов, солянку, фаршированные яйца с морепродуктами, пирожки, свиные уши под корейской морковкой.
Михайло Дирека виконуючий обов'язків начальника Олексіївської виправної колонії №25
-Ожидаем от наших поваров лучшего приготовления пищи не только в этом конкурсе, но и для всех осужденных. Хотя кушают у нас нормально. Все приготовления пищи идет на высоком уровне, все нормы соблюдаются у нас полностью от и до. Осужденные не жалуются. Но думаем, что будет еще вкуснее еще краше.
Три конкурсні години-минули швидко. Останні приготування. Фінальні штрихи та контрольне сервірування. Учасники займають позиції біля столиків зі своїми кулінарними шедеврами. До справи беруться дегустатори. У першого учасника – в борщі бракує солі. Вадима суп прийшовся до смаку.
Асортимент Ігоря з гостринкою зриває від суддів компліменти.
-Чувствуется острота, лимон. Солянка приготовлена не хуже, а в некоторых, даже по вкусовых показателях, на мой взгляд, луче, чем в гражданских учреждениях.
Автору цих страв віддали срібло. Золото виборов Вадим і його європейська кухня. Бо якість, смак та технологія приготування, кажуть дегустатори, він витримав на найвищому рівні. Своїми професійними секретами кухні, переможець ділитися не хоче, мовляв стравами за власною рецептурою балуватиме в'язнів ще три роки. Конкурс-завершився. Переможці і переможені в тому ж складі – приступають готувати інші страви. Три рази на день-їх головними суддями будуть – майже півтори тисячи в"язнів 25-ї колонії.